Una recerca sobre la història del cinema que funciona com una comèdia romàntica, The Watermelon Woman és una fita enlluernadorament inventiva del New Queer Cinema i la primera pel·lícula estatunidenca dirigida per una lesbiana negra.

Chrystel Oloukoï

al British Film Institute

The Watermelon Woman

Cheryl Dune, EUA, 1996, 90’

Cheryl (interpretada per la mateixa directora) és una dona negra que està realitzant un documental sobre Fae Richards, una actriu negra dels anys 30 coneguda popularment com The Watermelon Woman. També treballa en un videoclub. El film descriu les elucubracions de Cheryl sobre l’actriu i posa en escena la seva excitant història d’amor amb Diana, una dona blanca, client habitual de la botiga. L’habilitat de la realitzadora en fer confluir aquestes dues històries converteix la pel·lícula en una estimulant reflexió sobre la representació de la sexualitat i la raça en el cinema i en una invitació a especular sobre els límits entre la ficció i la realitat.

*Amb presentació a càrrec de lx fótografx, editorx de vídeo i poeta Heidi Ramírez. La seva obra utilitza l’autoretrat com a mecanisme de representació i el fet sensorial com a forma d’habitar estratègies limítrofes en la creació audiovisual.

Contacte distribució:
booking@janusfilms.com