Tots volem el millor per a ella

Mar Coll, 2013

Espanya, VOSE, 97′

Un any després de patir un terrible accident de trànsit, la Geni està llesta per a reprendre la seva vida… o almenys és així com ho vol veure la seva família. El cert és que malgrat el seu esforç, la Geni se sent incapaç de complaure tothom: la vida que portava abans de l’accident ja no té cap interès per a ella, per què reprendre-la aleshores? El desconcert que li produeix aquesta evidència dóna pas a un comportament cada vegada més erràtic i a una única idea que comença a créixer dins seu: fugir.

Mar Coll neix a Barcelona el 1981. A 18 anys entra a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) on es gradua en l’especialitat de direcció. Com a projecte final de carrera realitza el curtmetratge La Última Polaroid seleccionat en múltiples festivals espanyols i internacionals i valedor de diversos premis, entre ells el tercer premi del prestigiós certamen de televisió “Versión Española”.

Amb el seu primer llargmetratge, Tres dies amb la familia va obtenir el Goya a la Millor Direcció Novell, la Biznaga de Plata a la Millor Direcció, a la Millor Actriu i al Millor Actor al Festival de Màlaga, la Navaja de Buñuel a la Pel·lícula Revelació de l’any, i els Premis Gaudí a la Millor Pel·lícula, la Millor Direcció i a la Millor Actriu.

Film projectat al programa Conegudes (també) a casa