Contacte distribució: fkmsy@alpha.ocn.ne.jp

La sinceritat amb la qual Muraoka presenta els foscos pensaments d’una ment malalta, les reaccions de les persones del seu voltant a mesura que ella perd el contacte amb la realitat, els seus pensaments sobre el concepte de l’existència, l’amor per les seves filles i el seu marit… són presentats a través d’una aproximació sincera, evocativa, original, i sovint, brutal. Però, per sobre de tot, una aproximació visualment encisadora.

Panos Kotzathanasis

Asian Movie Pulse

Toumei na watashi / Transparent, I am

Yuri Muraoka, Japó, 2020, 12’, VOSE.

En aquesta peça experimental, guanyadora del Gran Premi en el passat Festival Internacional de Curtmetratges d’Oberhausen, la directora ens submergeix en la seva vida i en la seva ment. Veiem el mar, imatges del cel preses a contrallum i sentim a la realitzadora explicar el seu intent de suïcidi fallit. El que segueix és una història personal i íntima sobre la vida, les seves dificultats i la seva bellesa. Una història que s’explica posant en funcionament tots els registres cinematogràfics, utilitzant diferents tècniques d’animació, found footage i imatges fixes. Fent això, crea una narrativa no lineal que genera espais per als espectadors i les seves interpretacions. La cineasta es submergeix en la seva pròpia història, tant en termes d’imaginari com d’argument. Es percep com un moment de reflexió, una mirada cap endins. La pel·lícula celebra la vida i celebra el cinema, el resultat és impressionant i, com la vida, increïblement ric.

Festivals (selecció)
Oberhausen International Short Film Festival (Alemanya, 2021)
Moscow Experimental Film Festival (Rússia, 2021)
Bogotá Experimental Film Festival (Colombia, 2021)
Punto de Vista – Festival Internacional de Cine Documental de Navarra (Estat espanyol, 2022)

’Soc igual que una paradoxa’. En la meva obra, aquesta màxima és expressada a partir del blanc, el negre i el cub. Específicament, ‘blanc’ i ‘negre’ representen ‘ambivalència’, partir-me en dos. ‘El cub’ apareix com a referència al meu abandonament al fons de la gran olla en la qual vaig ser bullida.

Yuri Muraoka