Valie Export

Valie Export va néixer a Linz, Àustria, el 1940. El seu treball com a artista feminista inclou videoinstal·lacions, performances, cinema expandit, animacions amb ordinador, fotografia, escultura i publicacions sobre art contemporani. És una de les artistes pioneres en l’anàlisi de  les polítiques de gènere i en la seva creació s’aborden temes com la identitat, el sexe i el cos com a forma d’expressió i llenguatge.

En les seves obres ha treballat qüestions com el revisionisme històric des de la herstory, el cos femení i la mirada masculina sobre aquest, i l’estranyesa per posar en relleu els mecanismes de la societat patriarcal. Va formar part del denominat accionisme vienès durant els anys seixanta, un grup que s’interessava per allò corporal des de l’obscenitat o, fins i tot, la violència. Molt aviat es va desvincular d’aquest moviment, força masculí, per investigar el rol que les dones havien tingut en la història de l’art. És una de les artistes pioneres en l’anàlisi de les polítiques de gènere, i en la seva creació artística aborda temes com la identitat, el sexe i el cos com a forma d’expressió i llenguatge.

Filmografia:
Interrupted Line (1972), Mann & Frau & Animal (1973), …Remote… Remote (1973), Unsichtbare Gegner (1977), Menschenfrauen (1980), Syntagma (1983), Die Praxis der Liebe (1985), Seven Women, Seven Sins (1986), I Turn Over the Pictures of My Voice in My Head (2009).

 

> Manifestos Fílmics Feministes VII