Una pel·lícula sobre l’aventura de la vida que no discorre per territoris exòtics sinó en tot just unes rajoles, les que separen la porta d’una casa que s’està desitjant abandonar i l’habitació d’una mare que sempre hi ha sigut, per donar aixopluc.

Javier Ocaña

El País

Viaje al cuarto de una madre

Celia Rico, Espanya, 2018. 90′. VE.
La Leonor i la seva mare Estrella viuen juntes en un poble petit. Es protegeixen i es cuiden l’una a l’altra com poden, fins i tot quan s’enfronten a una nova etapa de la vida en què el seu món comú trontolla. Aquest hivern hauran d’emprendre ambdues un nou viatge -mental però també físic-, per deixar de ser mare i filla les vint-i-quatre hores del dia i descobrir qui poden arribar a ser per separat. Un viatge identitari doble, que té les arrels en els espais i els gestos quotidians tan compartits.

 

Festivals i premis
Premis Goya
Festival de Donosti San Sebastián
Premis Feroz
Premis Gaudí
Premis Platí

“Viatge a l’habitació d’una mare” és una pel·lícula sobre els llaços familiars que constantment ens uneixen i ens separen, ens fan forts i alhora tan fràgils. Una pel·lícula sobre els afectes i les distàncies entre una mare i una filla que emprenen un doble viatge per descobrir que complex és estimar-se. “

Declaració de la directora