El nivell d’empatia que provoca el documental és absolut doncs, a més d’estar molt ben narrat, no es queda en la violació mateixa, sinó que és capaç de progressar i qüestionar el sentit del procés legal, social i personal que viu la directora. L’humor sorgeix davant l’absurd de la realitat fent entranyable i humà el relat.
Manuela Jorquera

El Agente Cine

Visión nocturna

Carolina Moscoso Briceño, Xile, 2019, 78’. Projecció en digital.

Aquest film documental experimental fuig els dispositius convencionals per abordar una experiència personal de violència i es converteix, en sí mateix, en un film sobre la possibilitat de trobar la llum entre la foscor. En paraules de la directora: “filmar allò quotidià sempre ha estat una manera de relacionar-me amb el món. Una nit em van violar i tot va canviar, però vaig seguir enregistrant. Quan reviso aquelles imatges sorgeix un diàleg entre la llum i la foscor, alhora que roman l’estranyesa davant del món”.

 

Contacte: julieta@vitrinefilmes.com

Festivals (selecció)
Festival de San Sebastián 2020
FID Marseille 2020 – Gran Premi de la Competència Internacional
Festival Internacional de Cine de Valdivia 2019

Visión nocturna és una pel·lícula que eludeix els dispositius convencionals per abordar experiències extremes, malgrat això (o potser per causa d’això) resulta fascinant i punyent alhora.

Diego Batlle

Otros Cines