El Projecte Arxipèlag és una proposta d’homenatge col·lectiu a cineastes inspiradores, rupturistes i innovadores. A cada edició convida a dones realitzadores, crítiques i artistes visuals a participar i contribuir en la construcció d’un arxipèlag genealògic referent al cinema fet per dones amb una peça artística inspirada en l’obra d’una altra cineasta.

La convocatòria d’enguany vol retre homenatge i fer visible el reconeixement de les cineastes Dorothy Arzner, Margaret Tait i Marta Rodríguez, tres directores innovadores i pioneres que, a la seva manera i en camps cinematogràfics diferents, han contribuït al desenvolupament de les estètiques i dels llenguatges cinematogràfics i a l’enriquiment dels imaginaris personals i col·lectius de diverses generacions.

Les obres participants (films, textos, fotografies, gifs, il·lustracions…), després de presentar-se públicament, entraran a formar part de la instal·lació en línia de Projecte Arxipèlag, que s’expandeix en cada nova convocatòria.

Dones Visuals se suma al projecte amb la intenció d’enfortir els espais de gaudi cinèfil, visionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona.

Amb aquesta mateixa intenció s’organitzen tres trobades per apropar el treball de cada una de les directores internacionals a qui es ret homenatge en aquesta edició. Marta Armengou, Diana Toucedo i Laia Manresa, tres dones del panorama cinematogràfic nacional, seran les amfitriones d’aquestes sessions de traçat de genealogies.

TROBADES

Data per confirmar | La Bonne (Espai la Bonne Visuals)
Dorothy Arzner vista per Marta Armengou
Inscripció aquí

Data per confirmar | La Bonne (Espai la Bonne Visuals)
Margaret Tait vista per Diana Toucedo
Inscripció aquí

Data per confirmar | La Bonne (Espai la Bonne Visuals)
Marta Rodríguez vista per Laia Manresa
Inscripció aquí

PROGRAMACIONS

Monogràfic: Marta Rodríguez – Data per confirmar

Monogràfic: Margaret Tait – Data per confirmar

Retrospectiva: Dorothy Arzner – Data per confirmar

CONVOCATÒRIA
Properament més informació
PRESENTACIÓ DELS RESULTATS
Properament més informació