Salto del eje

Amb la col·laboració de Diputació de Barcelona, Gobierno de España, Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil i PANTALLA Federación Estatal de Coordinadoras de Festivales de Cine y Contenidos Audiovisuales

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona s’uneix a Salto del eje: el programa de creació cinematogràfica dirigit a adolescents de la província de Barcelona, amb activitats a Santa Coloma de Gramenet, al barri de Fondo.

La MIFDB treballarà amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i amb un grup de joves de la Fundació Germina en la creació d’un curtmetratge documental que s’exhibirà en el marc del festival i que tindrà projecció estatal a través de diferents festivals de cinema de fora de Catalunya. Les activitats seran acompanyades per professionals del sector cinematogràfic vinculades a la MIFDB:

Carmen Menéndez, directora de cinema i muntadora amb experiència en l’àmbit documental i el treball amb adolescents i joves; Marga Almirall, cineasta i professional especialitzada en activitats d’educació cinematogràfica, membre de Drac Màgic i de l’equip de la MIFDB. També compta amb la col·laboració especial de Neus Ballús: directora de cinema i guionista, autora de films com La Plaga (2013), El viatge de la Marta (2019) i Sis dies corrents (2021), entre d’altres.

El programa Salto del eje té caràcter estatal y ha estat impulsat per l’Alt Comissionat Contra la Pobresa Infantil i el Ministeri de Cultura y Deporte, en col·laboració amb Federación Pantalla, i s’emmarca dins la iniciativa Cultura que transforma, posada en marxa pel Govern d’Espanya.

A la província de Barcelona, s’ha posat en marxa sota el paraigües del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social de la Diputació de Barcelona, i es duu a terme a set barris de municipis de la província conjuntament amb set festivals de cinema.

La finalitat del programa és integrar les polítiques culturals a l’agenda de lluita contra la pobresa i la desigualtat en la infància, reconeixent el potencial transformador que té la cultura per promoure l’accés efectiu i la participació plena en cultura a nens, nenes i adolescents, per promoure la seva inclusió social des dels seus entorns més propers.