The Purple Meridians

Organitzen OVNI, Rosa Kadın Derneği i Streeen

15, 22, 27 de novembre i 2 de desembre de 2021

Projecte internacional impulsat per OVNI (Barcelona, Espanya), Rosa Kadın Derneği (Diyarbakır, Turquia) i Streeen (Torí, Itàlia). The Purple Meridians reuneix a sis cineastes de cada país per crear un espai on posar en comú els obstacles amb què es troben les dones cineastes a l’hora d’exercir la seva professió i intercanviar propostes de millora, establint una xarxa de suport i d’intercanvi vigent en el futur, en un eix que creua Europa de la frontera oriental fins a l’occidental. Les cineastes catalanes son Anna Giralt Gris, Raquel Marques, Pilar Monsell, Ro Caminal, Lara Vilanova i Lili Marsans.

The Purple Meridians s’organitza en quatre temps, dos de treball intern entre les cineastes i dos d’accés obert al públic. Per grups, les cineastes de cada país treballaran les qüestions que les reuneixen a través d’un primer taller audiovisual i posteriorment visionaran els resultats de les companyes dels altres dos meridians. Posteriorment tindran lloc una taula rodona oberta i una projecció simultània a les tres ciutats organitzadores: Barcelona, Torí i Diyarbakır. Un programa consultable a través de la plataforma de vídeo On Demand www.streen.org completarà la proposta amb una selecció de pel·lícules de les mateixes cineastes. Els films, subtitulats en anglès, estaran disponibles durant tres mesos, sent gratuït l’accès durant el primer dia.

A més, a partir del 3 de desembre, les peces resultants dels tallers es podran veure a www.purplemeridians.org.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa i la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, se sumen a OVNI en l’organització de les activitats que tindran lloc a l’Estat espanyol.

Taller de discusió i creació

Sessió de treball intern

15 de novembre

Les cineastes residents a l’Estat espanyol es trobaran al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per debatre sobre les dificultats de les dones professionals en la indústria cinematogràfica. A més, s’enregistrarà una peça audiovisual que reculli les conclusions de la conversa.

Sessió de visionat

Sessió de treball intern

22 de novembre

Les cineastes de cada meridià es reuneixen entre elles per visionar les peces de la resta de grups i treure’n conclusions. 

Taula rodona internacional

Sessió en línia oberta al públic

27 de novembre | 11.00 a 12.30 h

En el marc del Torino Film Festival, les cineastes residents a Catalunya, reunides en el Centre Cívic Pati Llimona, es connectaran amb Torí i amb Diyarbakır per intercanviar opinions sobre les reflexions de cada grup.

Properament s’indicarà com accedir a l’encontre en línia.

Projeccions

Sessió oberta al públic

2 de desembre | 18.30 h a 20.30 h | Centre Civic Pati Llimona

Projecció dels resultats audiovisuals dels tallers, acompanyats d’una selecció de curtmetratges de les realitzadores participants. La sessió comptarà amb la participació d’algunes de les directores del meridià espanyol.

 

 

Aquest espai segueix les mesures de seguretat de la normativa per Covid-19, per tant, l’ús de mascareta és obligatori en tot moment.