La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona arriba a la 28a edició amb la intenció de seguir contribuint a la reconstrucció de les genealogies de la creació cinematogràfica femenina, connectant el passat i el present audiovisual mitjançant les obres de les directores, removent els arxius de cinema i fomentant la creativitat feminista.

En la foscor de la historiografia tradicional, les cineastes han estat percebudes com una excepcionalitat. Lluny, però, d’aquesta cartografia androcèntrica, les investigadores i historiadores feministes han mostrat com elles (directores, muntadores, guionistes, productores…), a més de ser presents des dels inicis del cinema, estan connectades, aprenen les unes de les altres i esdevenen font d’inspiració transgeneracional.

Aquest 2020, la Mostra recupera les filmografies de Dorothy Arzner (1897 – 1979), Margaret Tait (1918 – 1999) i Marta Rodríguez, que dialogaran amb les creadores contemporànies a través del Projecte Arxipèlag. També dibuixarem constel·lacions entre diverses experiències de col·lectius de cinema feministes a Europa, i no faltarà una mirada panoràmica a les darreres creacions nacionals i internacionals.

Disseny de l’espot a càrrec de Martina Manyà.