Algunes perles de la Mostra

10 de desembre, 20.15h

Espace

Espacio

Eleonor Gilbert, 2014.

França, VOSE, 15′

Mitjançant un esquema, una alumna de primària explica en quina mesura el repartiment de l’espai del pati no correspon amb les expectatives (ni els drets) de les nenes. Malgrat els diversos intents del professorat del centre per reglar la situació i aconseguir que nens i nenes comparteixin espais en igualtat de condicions, aquest proglema quotidià, com ens explica l’eloqüent protagonista d’aquest documental, persisteix. La subtilitat d’un problema geopolític ben present a l’espa públic urbà explicat a partir del cor d’un pati d’escola.

Comme une grande

Com si fos gran

Héloïse Pelloquet, 2014.

França, VOSC, 45′

El film relata un any de la vida d’Imane, una noia de 13 anys que viu a un poble de la costa francesa, a vora de l’oceà. Un dia, l’Imane esdevindrà adulta. Mentre, el temps passa entre projectes escolars, amigues, nois, expectatives de futur, plans per a l’estiu i somnis.

Archipelagos, granites dénudés

Archipèlags, granits nus

Daphné Hérétakis, 2014.

Grècia/França, VOSC, 25′

Atenes, 2014. Un film polític, un gest conscient. El granit nu de les estàtues velles recorda l’esplendor de la Grècia antiga mentre és qüestionat per una generació de joves grecs: què queda d’aquella civilització? Quin sentit té la revolució? Què és la llibertat? Es pot sobreviure el dia a dia d’un país en crisi sense caure en la desesperació dels desitjos apaivagats i les expectatives frustrades?

Als Boliche Cinemes
Sessió de 4€

(Avinguda Diagonal, 508)