Visions perifèriques

31 de maig de 2023 a la Filmoteca de Catalunya

El projecte Visions perifèriques consisteix en la creació, programació i dinamització d’un esdeveniment cultural amb perspectiva de transformació social creat per joves i destinat a públic jove. Un cineclub escolar enfocat a generar coneixements i reflexions sobre el món de les imatges i els drets humans: migracions, ecologismes, gènere i sexualitats i cultura de pau. En aquesta sessió, que tanca l’edició d’enguany, l’alumnat participant presentarà els curtmetratges seleccionats i dinamitzarà un debat al voltant de la relació entre el cinema i els canvis socials en marxa.

* Amb presentació a càrrec de l’alumnat participant de l’Institut Barri Besós i de la directora Anna Surinyach.

Farrucas

> Ian de la Rosa, Estat espanyol, 2021, 17′

Hadoum, Fátima, Sheima i Sokayna són quatre adolescents del Puche, un barri perifèric de la ciutat espanyola d’Almeria, orgulloses de les seves arrels marroquines i espanyoles. Juntes s’enfronten a les seves primeres experiències en instituts fora del barri que, encara que fan evidents les mancances del seu entorn, no aconsegueixen que disminueixi la intensitat dels seus desitjos i anhels. En el divuitè aniversari de Fàtima la fortalesa de la confiança que tenen en si mateixes es veurà posada a prova.

Bozas

> Séverine Sajous, Anna Surinyach, Estat espanyol, 2020, 17′

Alhassane, Aminata, Mamadou, Mariam i Yahya expliquen en primera persona i amb les seves pròpies imatges com han arribat a Europa. Tots tenien un mateix objectiu, fer boza, però què significa aquesta paraula que es pronuncia en el moment d’arribar? Existeix en realitat? Quan es compleix de veritat el somni de boza? S’arriba algun dia? Un selfie en primera persona del plural sobre les migracions.

Filmoteca de Catalunya 
Plaça de Salvador Seguí, 1-9. Barcelona 
Metro L2, L3 Autobusos 21 / 59 / 88 / 91 / D20 / D50 / H14 / V11 / V13