Diana Toucedo

Es cineasta i montadora resident a Barcelona. Va estudiar el grau de cinema de l’ESCAC (UB) especialitzant-se en montatge i el Màster de teoría cinematogràfica contemporània a la Universitat Pompeu Fabra.

Entre els setze llargmetratges que ha montat destaquen La noche que no acaba (All the night long) d’ Isaki Lacuesta, O quinto evanxeo de Gaspar Hauser Fipresci 2013 al Festival de Cinema de Rotterdam, un llargmetratge d’Alberto Gracia produït per Zeitun films. També ha editat Bugarach de Nanouk Films, premiat a múltiples festivals y Belen, de la directora venezolana Adriana Vila. També ha editat ficció: La muerte en la Alcarria de Fernando Pomares, Sonata para violonchelo de Anna M. Bofarull y Júlia Ist de Elena Martín, recent Biznaga de plata al Festival de Màlaga 2017. Acaba de finalitzar el montatge de Penèlope de Eva Vila, i el documental Young&Beautiful de Marina Lameiro, premi del públic a Punto de Vista 2018. També ha editat el curtmetratge Los desheredados, dirigit per Laura Ferrés, que ha guanyat el premi al millor curtmetratge de la Semaine de la critique de Cannes 2017.

Com a directora ha realitzat varis curts documentals i experimentals exhibits a festivals i centres artístics. El seu primer llargmetratge com a autora, Trinta Lumes va tenir la Premiere mundial a la Berlinale 2018 i va guanyar el premi de la critica al Festival de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A). Actualment desenvolupa Puerto Deseado, un projecte que rodarà a Argentina i Galicia amb el recolzament de Talento (AGADIC).

Aquest any ha assistit al programa EAVE, el seminari Flaherty a EEUU y ha estat la directora convidada al foco SINAIS del (S8). A més, compagina su professió amb la docència al Postgrau de montatge audiovisual BSM/Universidad Pompeu Fabra, al Máster en teoría y pràctica del documental creatiu de la UAB i a la ESCAC (UB).