Eulalia Lledó

Nascuda a Barcelona el 1952, Eulàlia Lledó és doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. professora de secundària jubilada i escriptora.
 
Es dedica a la recerca, principalment, relacionada amb els biaixos sexistes i androcèntrics de la literatura i de la llengua. També estudia la seva repercussió en l’ensenyament. Pel que fa a la literatura, imparteix conferències i ponències, escriu articles (publica habitualment al diari digital El HuffPost), crítica literària i ressenyes sobre diferents aspectes de la literatura, principalment sobre les escriptures femenines, i conrea camps com la literatura de viatges, l’assaig i la reflexió. En relació a la llengua ha investigat els biaixos ideològics en diccionaris, premsa (especialment en notícies sobre violència i maltractaments), denominacions d’oficis, càrrecs i professions…
 
Forma part de NOMBRA (Comisión Asesora del Instituto de la Mujer) des de la seva fundació, el 1994 i ha publicat llibres i materials on reivindica l’ensenyament coeducatiu.

 

> Pensadora: Ursula K. Le Guin

> Activitats virtuals