Reorganitzar la cinefília

Reorganitzar la cinefília és un projecte interuniversitari que obre fissures en el currículum acadèmic per a pensar conjuntament amb el professorat i l’alumnat sobre les filmografies realitzades per dones i altres identitats dissidents.

Les pel·lícules realitzades per dones, persones queer i racialitzades —o la intersecció entre algunes d’aquestes identitats— difícilment aconsegueixen l’atenció que mereixen als entorns acadèmics. La dificultat de trobar fonts rigoroses sobre filmografies de dones, així com el caràcter disgregat d’aquestes fonts, converteix els currículums dels graus de cinema i audiovisuals en un terreny absent de cineastes que transcendeixin els múltiples cànons de la història del cinema. Normalment, les filmografies d’aquestes cineastes dones, queer i racialitzades s’imparteixen mitjançant mòduls o assignatures diferenciades, impedint un aprenentatge estructural de les seves obres.

A partir d’una sèrie de trobades amb professorat i alumnat de les universitats de cinema i audiovisual de Catalunya cartografiem la situació acadèmica i proposem accions que fan sortir els coneixements dels centres i dialogar amb altres espais culturals de la ciutat.

 

Presentació de resultats de la convocatòria 2024

Al Centre d’Arts Santa Mònica
29 de maig

Centre d’Arts Santa Mònica
La Rambla, 7, Ciutat Vella. Barcelona
Metro L3 Autobusos 14 / 59 / 64 / 91 / 120 / D20 / H14 / N0 / N6 / N9 / N12 / N15

Zumzeig Cinecooperativa
Carrer Béjar, 53. Barcelona
Metro Sants (L5), Tarragona (L3), Hostafrancs (L1)