Rosa María Palencia

Rosa María Palencia és professora agregada al Departament de Comunicació Audiovisual de l’UAB, professora de Guió Audiovisual de Ficció, Narrativa audiovisual i altres assignatures als graus de Comunicació Audiovisual i de Periodisme de la UAB. És també membre del Grup de Recerca Imatge, So i Síntesi de la UAB.

Ha exercit el periodisme a Mèxic (1982-85); sòcia fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; membre del Consell de Redacció (1996-2000) i del Consell Assessor de la Revista Carrer de la FAVB (2000-2010); sòcia i membre de la junta directiva (2005-07) de la Asociación Española de Historiadores del Cine.

Professora convidada en la Especialidad de Género y Educación de la Universidad Pedagógica Nacional (México) i al Centro de Estudios de Género de la Universidad de Guadalajara (México); professora al Màster de Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB (1997-2017); al Màster de Direcció Empresarial i Institucional de la UAB (des de 2015) i al Màster de Gènere i Comunicació de la UAB (2016-2020) Responsable de polítiques d’igualtat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de l’UAB (des de 2017).

Actualment participa en la recerca “Articulaciones del género en el documental español contemporáneo desde una perspectiva interseccional” dirigit per Laia Quilez Esteve de la URV i financiada pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

> Panoràmica
> Activitats virtuals