La Mostra a Filmin

Del 10 al 19 de juny

Una selecció dels films programats a la Mostra d’estiu estarà disponible a la plataforma Filmin. Dotze pel·lícules a l’abast del públic que ens segueix des de tots els punts del territori espanyol.

 

Terra Femme

> Courtney Stephens
Estats Units, 2021, 63′

 

 

Del 10 al 12 de juny

Assaig fílmic sobre les cinematografies amateurs femenines de viatges de principis del segle xx. Des de la narració en primera persona, la pel·lícula observa aquestes cintes com a documents íntims i, alhora, com a etnografies col·lectives, i dibuixa un nou tipus de viatjant generador d’imatges i de relats

Seguir llegint>>

 

Landscapes of Resistance

> Marta Popivoda
Sèrbia, Alemanya i França, 2021, 96’

Del 10 al 12 de juny

Landscapes of Resistance recupera la memòria de Sonja Vujanovic, de noranta-set anys, lluitadora antifeixista, membre militant dels partisans iugoslaus i una de les líders del moviment de resistència a Auschwitz.

Seguir llegint>>

 

Nudo mixteco

> Ángeles Cruz
Mèxic, 2021, 91’

Del 10 al 19 de juny

En un poble de la Mixteca d’Oaxaca, tres històries s’entrellacen durant la celebració del sant patró. María, Esteban i Toña tornen des de llocs diferents al seu poble natal, San Mateo, el mateix poble on també va néixer i créixer la directora.

Seguir llegint>>

 

Del 10 al 19 de juny

Nicolas té tretze anys i viu en un centre de menors a la vall de la Bruche, al Baix Rhin. Sabrina, la seva mare, resideix a uns quants quilòmetres amb el seu marit i les seves dues filles. Nicolas i Sabrina aconsegueixen veure’s de tant en tant: en els dies festius, en les ocasions especials o simplement quan es troben per prendre un refresc.

Seguir llegint>>

 

Femmes suspendues

> Merième Addou
Marroc, França, Qatar, 2021, 84’

Del 10 al 19 de juny

Descriu la lluita de Ghita, Latifa i Saadia, tres dones abandonades pels seus marits que, després d’anys d’espera interminable, recorren al jutjat de la seva regió per demanar el divorci.

Seguir llegint>>

 

Zerua Blu

> Lur Olaizola
Estat espanyol, 2021, 14’, VOSE

Del 10 al 19 de juny
 
Una veu en off  llegeix la conversa entre dues dones, Mammadi i Tereixa, com si estigués assajant un guió o un llibret de teatre. Una entrevista de ràdio en què escoltem l’experiència de Mammadi, emigrant als Estats Units dels anys cinquanta.

Seguir llegint>>

A cinquito con derecho a tocar

> nucbeade
Estat espanyol, 2021, 14’, VE

Del 10 al 19 de juny
 
Dos homes delimiten l’espai per construir una estructura enmig d’un parc, unes dissenyadores trien teles com el ras o el vellut que, en rebotar-hi la llum, faran que les mirades es posin sobre els cossos de les persones que interpreten…

Seguir llegint>>

Calcinculo

> Chiara Bellosi
Itàlia, 2022, 90’

Del 10 al 19 de juny

Benedetta té quinze anys quan, en el terreny de davant de casa seva, s’hi instal·la un petit parc d’atraccions ambulant. Entremig de tots els cotxes i les caravanes aparcades, coneix a Amanda, jove no-binària que dia a dia desafia els rols de gènere, i de qui queda fascinada…

Seguir llegint>>

Del 10 al 19 de juny

KM 47 és el nom del poble del pare i de l’avi de la Mengqi Zhang, ballarina, coreògrafa i cineasta xinesa, el lloc on torna cada hivern i on ha filmat els seus nou treballs previs. L’autoretrat està al centre i al títol de les seves produccions cinematogràfiques.

Seguir llegint>>

Moon, 66 Questions

> Jacqueline Lentzou
Grècia, França, 2021, 108’

Del 17 al 19 de juny

Primer llargmetratge de Jacqueline Lentzou, representant del millor cinema grec recent. El film relata el retrobament entre Artemis, una noia de vint-i-quatre anys, i el seu pare, afectat per un descontrol muscular, de qui s’ha de responsabilitzar després d’uns anys de distanciament.

Seguir llegint>>

 

À la vie

> Aude Pépin
França, 2021, 78’

Del 17 al 19 de juny

Chantal Birman és una llevadora que ha consagrat la seva vida a la defensa dels drets de les dones. Amb gairebé setanta anys, Chantal encara continua ajudant les dones que acaben de donar a llum, proposant-los consells o cures i formant noves generacions de llevadores des d’una perspectiva feminista i crítica al sistema sanitari oficial.

Seguir llegint>>

 

Genderation

> Monika Treut
Alemanya, 2021, 88’

18 i 19 de juny

Gendernauts (1999), de Monika Treut, va ser una de les primeres pel·lícules a retratar la comunitat transgènere a San Francisco. Vint anys després torna a donar veu als personatges pioners que van protagonitzar la seva primera pel·lícula per entendre què ha canviat…

Seguir llegint>>